108x90 aroniaiПроизход: Бълария

aronia big

Арония е просто природен дар! Плодовете на този храст са един от най-силните антиоксиданти в природата. Руските учени дори я включват в състава на космическата храна.

Плодовете на аронията се характеризират с голямо богатство на витамини и минерали, което ги нарежда в списъка на ценните лекарствени растения. Плодът съдържа захари – преобладават фруктозата и глюкозата, затова е подходящ за диебитици. Съдържа голямо разнообразие на аминокиселини.

Аронията е силен имуностимулант. Най-ценни в съдържанието на арониевите плодове са незаменимите полифенолни съединения, наречени още рутин или витамин Р. Няма друго растение с такова рекордно съдържание на полифенолни (Р-активни) вещества. Уникално е, че съдържа и флавоноли, катехини и антоцианини със силно антиоксидано и противовъзпалитено действие.

От макроелементите в аронията се съдържа калий, калций, фосфор, магнезий, желязо и други, а от микроелементите – рекордно количество йод, манган, молибден. Изключително важна особеност на аронията е високото съдържание на всички основни витамини.


 

Хранителна стойност:

Хранителни стойности за 100 г
Енергийна стойност 281 Kcal
  1178 kJ
Мазнини, 1.6 g
от които наситени мастни киселини 0.46 g
Въглехидрати, 51.7 g
от които захари 41.2 g
Белтъци 2.6 g
Фибри 24.4 g
Сол 0.01 g

 

Арония се съдържат в следните разновидности на NICS:

 290x100 berries chia aronia290x100 chia apricot brazil

 

Опаковка сушена арония от 250 гр. може да закупите от нашия онлайн магазин:
 
20200414 aronia