На Димитровден приготвихме една многократно изпитана рецепта  на

СЕЛСКА ФРЕНСКА ТОРТА СЪС СУШЕНИ СИНИ БОРОВИНКИ NICS

20241027 141822

Споделяме с вас рецептата за това изкусително преживяване. Тортата съдържа следните съставки:

600-650 гр. бяло брашно

350 гр. захар

100 гр. мед

70 гр. краве масло

3 яйца на стайна температура

600 мл. течна сметана

2 ч.л. сода бикарбонат

500 гр. заквасена сметана

Част от шушулка ванилия или друга налична

200 гр. сини боровинки NICS без добавена захар

При приготвянето на тортата е важно да се спазва следната последователност. На водна баня се слагат яйцата, 200 гр  захар (1 чаена чаша от общото количество), маслото и меда, към които предварително сме добавили содата. Бърка се непрекъснато. Ние го направихме с миксер на най-слаба степен. Добавя се постепенно брашното, като оставяме част от него за доомесване. Махаме от котлона и омесваме тестото. Разделяме на 6 равни части. Всяка част се разточва на тънко до диаметър около 28 см. Изпича се до златист цвят, което между другото става за по-малко от 5 минути. Изпечените блатове оформяме в кръгла форма с помощта на нож.

Следващата стъпка е крема за тортата. Той се приготвя по следния начин. Към течната сметана добавяме остатъка от захарта – 150 гр. и ванилията. Разбиваме с миксер на бързи обороти до получаване на пухкав крем, след което добавяме заквасената сметана и разбъркаме добре. Щом сме приключили с крема, започваме да сглобяваме тортата в следния ред - блат, крем и добавяне на сините боровинки преди поставянето на следващия блат. Така се процедира и с останалите редове.

20241026 103259

20241026 104251

 

За украса използваме сини боровинки и натрошените остатъци от изрязаните блатове. Декорираме според повода - имен ден, рожден ден и др.Най-накрая покриваме тортата с похлупак и я прибираме да стегне в хладилника.

20241026 105138

20200620 21215322

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние правим нашата селска френска торта със сушени сини боровинки, но винаги може да се импровизира с други сушени плодове като череши или вишни без костилки, червени боровинки и други. Всички тях може да намерите в нашия онлайн магазин.

Нашата изпитана рецепта за хляб със семена (750 гр.) съдържа следните съставки:

300 мл хладка вода

2 с.л. зехтин

2 с.л. пчелен мед

1,5 ч.л. сол

240 гр. ръжено брашно

240 гр. бяло брашно

2 ч.л. суха мая за хляб

75 гр. ленено семе NICS

25 гр. белени слънчогледови семки NICS

25 гр. белени тиквени семки NICS

При приготвянето на хляба е важно да се спазва следната последователност. Към водата се добавят зехтина, пчелния мед и солта. Разбърква се добре. Двата вида брашно се смесват и пресяват един - два пъти. Към тях добавяме маята и семената и объркаме добре. Добавя се водната смес и се меси се стегнато тесто.

Тестото се оформя и се оставя са втасва на топло около 2-2,5 часа. Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45-50 минути. Може да направите дълбок разрез с нож и да поръсите с брашно за разкош.

2020 20161013 103444

 

За нашата изпитана рецепта за Великденски козунак са нужни следните съставки:

3 яйца + 1 жълтък за намазване /белтъкът може да се добави към тестото/

200 гр. захар

200 мл топло прясно мляко

700 гр. брашно

20 гр. мая /препоръчваме суха/

100 гр. меко краве масло

1 ч.л. сол

Ванилия

Настъргана кора на 1 среден лимон

1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

Стафиди NICS – 100 гр.

Филирани бадеми NICS – 100 гр.

При приготвянето на козунака е важно да се спазва следната последователност. 50 мл. от прясното мляко, 2 супени лъжици от брашното, една супена лъжица от захарта и маята се смесват. Престояват около 15 минути, докато маята се съживи и се образуват въздушни балончета. През това време се разбиват яйцата, заедно със захарта, млякото, солта, кората на лимона, лимоновия сок и ванилията. Сместа с маята се прибавя към яйчената смес, и постепенно се добавя браното. Меси се лепкаво тесто, като кравето масло се добавя малко по малко. Не добавяйте допълнително брашно, тъй като тестото ще стане твърдо, трудно ще втаса, а козунакът ви ще стане сбит. Тестото се оформя и се оставя са втасва около 2 – 2,5 часа. Следва добавяне на стафидите, оформяне на плитка, и второ втасване – около 30 минути.

Козунакът се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 40-45 минути. След като престои във фурната около 15 минути, козунакът се намазва с жълтъка, поръсва се с филирани бадеми и захар. Допича се до готовност.

collage козунак

 222

Кои сме ние:

„ЕкоПрод“ ООД развива успешно повече от 14 години международна търговия с ядки и сушени плодове. От 2014 г. реализира собствена марка NICS за натурални и здравословни храни.

 

Предлагана позиция №1:

  • Главен оператор на автоматизирана линия за производство на барчета.

Изисквания към кандидата:

  • Отговорен Юнак;
  • Желание за работа;
  • Способност да работи активно по няколко задачи едновременно;
  • Добра комуникативност, позитивно отношение и умение за работа в екип.

Описание на длъжността:

  • Обслужване на автоматизирана линия за производство на захарни изделия;
  • Спазване на технологичната последователност;
  • Следене качеството на произвежданата продукция;
  • Спазване на добри производствени и хигиенни практики;

 

 

Предлагана позиция №2:

  • Помощник оператор на автоматизирана линия на производство.

Изисквания към кандидата:

  • Млада, амбициозна и отговорна личност;
  • Желание за работа;
  • Способност да работи активно по няколко задачи едновременно;
  • Добра комуникативност, позитивно отношение и умение за работа в екип.

Описание на длъжността:

  • Организира и контролира технологията на производството;
  • Отговаря за приемане и експедиране на стока;
  • Води необходимата документация, свързана с производството;

 

 

Ние предлагаме:

  • Интересна, позитивна и перспективна работа;
  • Много добро възнаграждение;
  • Млад и динамичен екип;
  • Работа в утвърдена компания;
  • Обучение;
  • Трудов договор на 8-часов работен ден.


При кандидатствате по обявата моля изпратете актуална автобиография на имейл office.nics@gmail.com. Само одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю.

Всички предоставени данни са защитени по смисъла на ЗЗЛД и ще бъдат използвани единствено за целите на настоящия подбор.

Просото е неизменна част от хранителния режим за здравословно хранене. Веднъж включил го в диетата си, човек бързо разбира, че просото не е единствено храна за птици.

Изпуканото просо се съдържа във всички  разновидности на NICS. Но какво се крие зад тази храна с много ползи. 

Просото все по-често е определяно като  супер храна. Често е сравнявано с киноа,  амарант и елда, заради високите хранителни  стойности. Тези дребни семена доставят минералите  антиоксиданти  магнезий, калий, фосфор,  калций, цинк и манган в  необходимите дневни количества.

Просото е типична  житна култура, която добавя  ползите си към хранителния ни режим. То е много богато на витамини А, Е, В1, В2, РР и съдържа качествени, бавно разградими въглехидрати и белтъчини. В просото има голямо съдържание на лесноусвоими протеини, фибри, биокатализатори, нишесте, глюкоза, бързо окисляващи се мазнини.

Над 15% от състава на зрънцата просо са протеини. Високото им съдържание го прави идеална храна при вегетариански диети или начин на живот. Количеството магнезий в просото помага за намаляване на неблагоприятният ефект от сърдечен удар, а ниацинът (витамин B3) може да помогне за намаляване на холестерола.

Просото е една от малкото зърнени храни, които са алкални за тялото, дори и след термична обработка. Семената на просото са подходящи за хора с алергия към глутен, а нежната им текстура е подходяща и за най-проблемния стомах. Просото действа като пребиотик заради съдържанието на несмилаеми хранителни фибри, които стимулират развитието на полезни бактерии в стомаха.

Зрънцата на просото са шампион сред всички житни култури по съдържание на силиций - важен за минералния обмен и имунитета. Спомагат и за здравето на костите, зъбите, ставите, съединителната тъкан.

В състава на блокчетата NICS е вкючено белено просо, изпукано под високо налягане и без мазнини. Пуканките от просо се произвеждат от нас в базата ни в с. Мусина по проста технология под налягане 12 атмосфери, без добавени мазнини и микровълнови вълни.

NICS препоръчва консумацията на различни зърнени храни, за да осигурите за организма пълния набор от хранителни вещества, които природата предоставя.

proso i pukanki3 

Играй с NICS! В разгара на лятото сме, а едно от любимите занимания на много от нас е четенето на книги. Изпрати ни снимка как четеш книга, докато си на почивка, и може да спечелиш една от 8-те ПОЛЕЗНИ награди от NICS. Всяка награда съдържа памучна чанта, три разделителя за книги и две блокчета NICS от 40гр. Ние ще споделим снимката във фейсбук страницата ни – https://www.facebook.com/NICS.bg и на нашия сайт, заедно с името ти.

 Период на играта от 17:00ч. на 29.07.2016г. до 17:00ч. на 19.08.2016г.

book Nics

 

 

Повече за условията и правилата на играта може да видите тук:

Ценителите на храната пазаруват продукти, които са вкусни, здравословни и висококачествени. Но „чисти“ ли са те? Има ли разлика в тълкуването на термина „ЧИСТ ЕТИКЕТ“ от производители и потребители?

На езика на потребителите думата „чист“ е равна на „натурален“, „био“ и/или „без консерванти и подобрители

22222

За производителите, обаче, „чист  етикет“ се  отнася за продукти, при  производството на  които, са  използвани  съставки, които по  принцип  са одобрени  и използвани  от  потребителите, съставки,  които  всеки от нас има  в своя  кухненски  шкаф. Списъкът със съставките  трябва  да е кратък, обикновен и да  съдържа  минимално преработени  суровини. Във всички  случаи трябва  да  изключва химикали или Е-та.

Интересуват ли се всъщност хората от тяхната  ХРАНА? Имат ли значение използваните  съставки за производството на храните и  напитките, които ежедневно консумираме? Кой какво чете на опаковката? В живота на всеки от нас има повратен момент, в който разбираме, че здравето не е състояние, а начин на живот, хранене, вътрешен мир, спорт. Раждането на дете, тежко боледуване, ежедневни болежки и дискомфорт обикновено са повод за промяна. Но колко може да „изчака“ нашето тяло, за да осъзнаем, че е настъпило време за промяна. Тези теми вълнуват екипа на NICS ежедневно. Тези теми ще обсъждаме с вас на фейсбук страницата ни. 

Екипът на NICS e изключително щастлив да получи Кошер сертификат, което е още едно доказателство това, че всички съставки на блокчетата NICS са внимателно и стриктно подбрани. Кошер е еврейска дума и означава "подходящ" или "правилен". Храните с Кошер сертификат се асоциират със здравословен живот. Необходимо е познание за всяка една от съставките в продукта, както и стриктен контрол по време на производствения процес, за да се сертифицира той като Кошер. За клиентите на натуралните и енергийни блокчета NICS това е още една оценка за сигурност в качеството и безопасността им.

29812 Kosher Certificate

Така озаглави интерюто си Елена Кортел с Нели и Димитър, което се излъчи по програма "Христо Ботев" на БНР. Част от тяхната история, как са стигнали до решението си да инвестират в малко предприятие за производство на натурални и енергийни блокчета, защо избраха името NICS за тях, може да разберете на http://bnr.bg/hristobotev/post/100687783