Изкарахме страхотен уикенд в подножието на Пирин, който успя да ни зареди с много адреналин и настроение. Вярваме, че важна част от балансирания живот включва комбинация от добра храна и спорт, затова се стремим да подкрепяме активно спортуващите хора. Правим го всеки ден с натуралните барчета NICS, които им осигуряват бърза енергия, а вече се фокусираме и върху осигуряването на нови възможности за млади състезатели.

С удоволствие станахме част от BLAGO Enduro Race 2015, което се проведе в крайградския парк Бачиново в Благоевград. Организаторите Bike Ventures и Enduro Warriors бяха положили страхотни усилия - четири предизвикателни трасета очакваха 90-те състезатели, а ние се погрижихме всички те да получат малко естествен “допинг” преди старта с поне по едно блокче NICS.

Ако се чудите какво точно представляват ендуро състезанията – да кажем, че е стремглаво превземане на склонове и хълмове в планината, за което са необходими изключителни майсторски умения, енергия, контрол над колелото и собствените движения на състезателя.

Предварително бяхме решили, че ще осигурим награден фонд за победителя в категорията Junior за младежи на възраст от 15 до 17 години. Участие взеха осем страхотни момчета, които успяха да преодолеят трасето наравно с “батковците” и се справиха с всички скокове, дропове, остри завои, дървета и кал. Валентин Иванов стана победител в категорията и показа на всички, че този спорт има много обещаващо бъдеще в негово лице. Той успя да преодолее всичките четири етапа от състезанието само за 20 минути и 44 секунди.

Поздравяваме Валентин и очакваме да го видим като победител и на състезанията от следващата година.