Отговорът на този въпрос на пръв поглед е лесен - всяко от блокчетата NICS се произвежда в нашата база в павликенското село Мусина. Истината обаче е, че всяка хапка NICS съдържа десетки малки късчета от целия свят. Можеш да полетиш над златните поля и овощните градини на България, да усетиш аромата на свежата гора на Предбалкана и да се насладиш на екзотиката на далечни и непознати страни. Да се разходим заедно по света с картата на местата, откъдето идват съставките за нашите хранителни блокчета!

karta nics

Във всяко едно от осемте блокчета NICS основна съставка са пуканките от просо, които произвеждаме сами. Просото, което пукаме под високо налягане без абсолютно никакви мазнини, е сертифицирано и идва директно от български фермери, гарантиращи високото качество на своето производство. Със същото старание и отдаденост се отглеждат и българските насаждения, от които се правят сушени плодове за блокчетата NICS - ябълки, арониячереши и сини сливи. За да намерим най-добрите съставки за всяко блокче, използваме познанията си за ядките, семената и сушените плодове, които самите ние внасяме повече от 10 години в България.

От съседните Турция и Гърция идват кайсиитестафидитекасисът и лешниците за твоя NICS. Макар да са близо на картата, сме ги избрали защото плодовете им не се обработват със сулфити, отговарят на най-важните изисквания за качество и гарантират истински вкус от природата.

Докато все още сме на нашия континент, се отправяме към Белгия за малко какаови зърна, с които създаваме блокчето за любителите на шоколада. Минаваме и през Испания за част от нашите бадеми.

Редовно обаче “отскачаме” отвъд океана за ядки и плодове, които са едни от първите неща, впечатлили английските заселници в Америка през XVII век. Шамфъстъкът, бадемът, червената и синята боровинка в блокчетата NICS пристигат у нас директно от САЩ. От Мексико доставяме пекана, който е идеалната ядка за пълноценно хранене. А от Боливия пристигат бразилският орех (въпреки че не се казва боливийски) ичиата, която е определена като една от суперхраните.

NICS Asia350От другата страна на картата - към Китай, се отправяме за малки по размер, но големи по значение храни като годжи бери и тиквени семки. И тук, без никаква изненада, индийското кашу пристига у нас от Индия, заедно с полезния за здравето сусам. Лененото семе, което според легендите Хипократ е „предписвал“ за лечение на своите пациенти, доставяме от Казахстан. А макадамията, ядката с най-твърда черупка, идва от Кения.

След като обиколихме виртуално света, нека за финал се върнем отново в България и да видим как от всички съставки се правят блокчетата NICS.

Един от най-важните ни задачи при създаването на всеки никс е да останем близо до природата. Затова слепваме всички елементи с чист натурален мед, който взимаме само от производители от райони без развита индустрия. Кошерите, от които идва той, са разположени близо до акациеви и липови гори и са далеч от ниви с рапица и слънчоглед. Правим всичко това, защото натуралният мед е едно от най-ценните хранителни вещества и ние държим той да идва точно такъв при теб.

Всичко се случва точно тук, в базата на “Еко Прод” в Мусина, която създадохме след като обновихме бившата фурна и склад за зърно в самия център на селото. Чувстваме се страхотно сред природата и затова ти даваме възможност да я усетиш във всяко блокче NICS!