Agrozona Interview 52 53 "От броени месеци на българския пазар любителите на сладко имат още една, при това полезна алтернатива – десертното блокче „Никс“ от сурови ядки и семена, сушени плодове, пуканки от просо и чист пчелен мед."

Така започва текстът в новия брой на сп. Агрозона, озаглавен "Просто сладка хрумка" и посветен на десертните блокчета NICS. Редакторите на изданието вкусиха никсчетата по време на изложението "Интерфуд и дринк" през ноември и очевидно им харесаха толкова много, че нямаха търпение да направят кратко интервю с Димитър и да разкажат историята на блокчетата. 

Просото, което е българска суперхрана, която по нищо не отстъпва на киноата, както и голяма част от останалите суровини, са произведени в България от български производители. Сините сливи, черешите, ябълките и слънчогледовите семки също са отгледани на родна земя, споделя Митко. „Стремежът ни е да осигурим максимално много от суровините да са с български произход“, подчертава той.

agrozona Материалът разказва за първоначалната ни идея да правим никсчетата ръчно, за което планирахме да ползваме 4 тона мед. За една година обаче, заради интереса към блокчетата, закупихме над 20 тона, единствено от родни пчелари. За да изкупим обаче една партида, независимо от нейния обем, правим изследвания на поленовия състав на продукта.

„За нас бизнесът е въпрос на взаимоотношения, не на договори. Доверието се изгражда с годините. Имаме дългосрочни намерения към българските бизнес партньори, с които сега започваме да работим“, заявява Димитър и допълва, че с партньорите, с които е сега, работи вече 10 години.

Целия материал, от който можете да разберете за нашите планове за развитие и в България и чужбина, можете да прочетете в новия брой на сп. Агрозона.