nics34 Често ни питат “С какво точно NICS е различен от другите десертни блокчета?” и смятаме този въпрос за напълно логичен. Иска ни се да вярваме, че всички ние повече ще се интересуваме от това как се приготвя храната ни, какво съдържа, дали е полезна за организма ни. Затова и в нашия блог все по-често ще четете текстове за това колко е важно да се храним правилно, със здравословна храна, която да подбираме внимателно.

Ще започнем с отговор на същия този въпрос и то по същество. NICS е различен не просто с изцяло натуралните си съставки - сурови ядки, сушени плодове, сурови семена, изпукано просо. Най-голямото предимство на никсчетата е, че са направени с чист пчелен мед. Не индустриален мед, не други сиропи и подсладители, които често се ползват при подобни продукти - натурален мед от внимателно подбрани производители.

И ето го резултатът - природата прави своята магия и всяко никсче получава истинския си вкус и естествен аромат от меда и сушените плодове. На всяко изложение, в което участваме, хората се възхищават от аромата на блокчетата, а след като ги опитат, често с минути обясняват какви асоциации правят с вкуса - на природа, на детство, на село… NICS винаги ще бъде продукт без изкуствени подсладители и захар, защото медът и плодовете дават достатъчно сладост на блокчето.

Много важна е разликата, идваща от начина, по който пукаме просото в никсчетата. Просото е суперхрана и има голямо съдържание на лесно усвоими протеини, фибри, биокатализатори, нишесте, глюкоза, бързо окисляващи се мазнини. И е важно да запазим максимално неговите предимства - това ни накара да избегнем екструдираните перли, които обикновено се ползват за правенето на десертни блокчета. Затова просото в NICS се експандира - пука се под налягане.

Какво още? В повечето други подобни продукти се ползват оцветители и консверванти. В нашите такива липсват. Медът играе ролята на консервант в NICS. В другите барчета има хидрогенирани мазнини, създадени по химичен път, които се използват за стабилизиране на блокчетата - да не се разпадат, да са стегнати и да дадат на продуктите голям срок на годност. Те обаче остават в организма и натрупването им в клетките води до заболявания. Във всяко никсче има само естествени мазнини от суровите ядки. И в зависимост от това какво количество мазнини иска човек, може да избира от различните видове ядки в осемте ни комбинации.

За Ваше улеснение и като част от разбирането ни за нужда от пълна откритост към потребителите, на страницата на всяко едно от блокчетата можете да видите точните хранителни и енергийни стойности. Тази инфографика също ще ви помогне да се ориентирате с какво NICS всъщност е различен от останалите на пазара.

NICSvsOthers

 

Вярваме, че всеки един внимателен избор на продукти, доставчици и технология на производство е крачка напред към това да ви предложим наистина вкусна и полезна храна. Храна, идваща директно от природата.