NICS Cover

Натуралните десертни блокчета NICS стъпиха и на испанския пазар. От началото на 2016 г. продуктът се продава в няколко града в Испания и вече са факт първите положителни отзиви от любителите на здравословната храна в южноевропейската страна.

Пътят на никсчетата до Пиренейския полуостров тръгва от малкото павликенско село Мусина. Там в началото на 2015 г. Нели и Димитър Димитрови започват производството на здравословно блокче от сурови ядки, сушени плодове, семена и 100% чист мед. Тяхната семейна фирма “ЕкоПрод” има дългогодишен опит в търговията именно с ядки, семена и сушени плодове за родната сладкарска индустрия.

“В Испания се обръща сериозно внимание на качествената храна и здравословното хранене е от първостепенна важност. В основата на нашия продукт стои именно идеята за полезната храна и затова за нас беше съвсем логично това да е една от първите държави, в които да предлагаме NICS”, казва Димитър Димитров.

Всяко никсче е създадено от пет основни съставки, комбинирани внимателно за достигане на оптимална хранителна стойност. Използва се само чист мед от България и естествените захари на сушените плодове. Това прави блокчетата натурално сладки и вкусни, като се осигуряват енергията, необходима за организма през целия ден.

Засега блокчетата са в осем разновидности, а всяка от суровините е сертифицирана по международните стандарти. Използват се както традиционните за България сини сливи, череши, кайсии, арония, ябълки, слънчогледови и тиквени семки, така и суперхрани като чиа и годжи бери, какаови зърна и просо.

“Едно от първите неща, за което испанските клиенти питат местните ни партньори, е откъде идва името на продукта. Всъщност съкращението NICS извежда на преден план четирите ключови елемента в производствения процес на блокчетата – връзката с природата (Natural), познанието за използваните суровини (Ingredients), възможността за осъзнат избор при начина на хранене (Consciously) и отговорността към подбора на съставките (Selected)”, разказва Нели Димитрова.

Нели и Димитър планират навлизане и на други чужди пазари още преди да е изминала една година от пускането на блокчетата у нас. Освен в Испания, никсчетата вече могат да бъдат открити в Германия, а в момента се работи усилено и с австрийски и английски партньори.

През април NICS ще участва на водещо европейско изложение за натурални и органични продукти Natural & Organic Products Europe в Лондон, където ще бъдат и всички водещи търговци на подобен тип стоки от Европа и света.