Nics NDK Декември започва с „Дни на предизвикателствата“ – тридневен фестивал, посветен на екстремните спортове, екологията и алтернативния туризъм. Има две основни причини да станем част от “Дни на предизвикателствата” и да бъдем генерален спонсор на едно от най-значимите събития за всички, които обичат да поставят способностите си на изпитание.

На първо място, защото подкрепяме събития и атлети, за които границата е стартова линия за покоряване нови височини, дълбини и дистанции.

Втората причина е, че “Дни на предизвикателствата” описват и какво всъщност представлява NICS – защото да създаваш продукт, който да е напълно натурален и в същото време вкусен, си е предизвикателство. Ние не се катерим и не скачаме с парашути, но предизвикваме живота и неговата активна страна всеки ден с осемте различни вкуса на нашето блокче, което правим само от сурови ядки, сушени плодове и мед.

Ние вярваме, че цялостна промяна в представите за начина на живот на хората за около нас може да бъде постигната и искаме да я направим именно с NICS. Промяна, каквато виждаме в спортистите, които съзнателно търсят балансираното хранене. Хората, които срещнахме ни доказаха, че никсчетата са не просто храна, а техен съюзник по пътя към здравословния начин живот.

Всъщност името NICS извежда на преден план четирите ключови елемента в производствения процес на блокчетата - връзката с природата (Natural), познанието за използваните суровини (Ingredients), възможността за осъзнат избор при начина на хранене (Consciously) и отговорността към подбора на съставките (Selected).

Докато енергизираме фестивала, успяваме да предизвикаме и любознателността на приятелите ни във facebook. Съвместната ни игра с издателство Вакон ще подари на трима късметлии блокчета NICS и книгите „Възходът на суперчовека“, „Студ“ и „Да бягаш с кенийците“.

За нас е удоволствие, че сме част от този фестивал и подкрепяме хората, които живеят за адреналина. Те ни показват, че невъзможни неща няма, а по-трудните само отнемат малко повече време. Пожелаваме вдъхновение на всички и нека всяка поставена цел е само първата крачка към покореното предизвикателство.