Ценителите на храната пазаруват продукти, които са вкусни, здравословни и висококачествени. Но „чисти“ ли са те? Има ли разлика в тълкуването на термина „ЧИСТ ЕТИКЕТ“ от производители и потребители?

На езика на потребителите думата „чист“ е равна на „натурален“, „био“ и/или „без консерванти и подобрители

22222

За производителите, обаче, „чист  етикет“ се  отнася за продукти, при  производството на  които, са  използвани  съставки, които по  принцип  са одобрени  и използвани  от  потребителите, съставки,  които  всеки от нас има  в своя  кухненски  шкаф. Списъкът със съставките  трябва  да е кратък, обикновен и да  съдържа  минимално преработени  суровини. Във всички  случаи трябва  да  изключва химикали или Е-та.

Интересуват ли се всъщност хората от тяхната  ХРАНА? Имат ли значение използваните  съставки за производството на храните и  напитките, които ежедневно консумираме? Кой какво чете на опаковката? В живота на всеки от нас има повратен момент, в който разбираме, че здравето не е състояние, а начин на живот, хранене, вътрешен мир, спорт. Раждането на дете, тежко боледуване, ежедневни болежки и дискомфорт обикновено са повод за промяна. Но колко може да „изчака“ нашето тяло, за да осъзнаем, че е настъпило време за промяна. Тези теми вълнуват екипа на NICS ежедневно. Тези теми ще обсъждаме с вас на фейсбук страницата ни.